Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor care prevăd construcția apeductului magistral pentru localitățile Bardar și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni

Recepție la terminarea lucrărilor care prevăd construcția apeductului magistral pentru localitățile Bardar și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni

   
16.12.2022   127 Accesări  

Vineri, 16.12.2022, ADR Centru a organizat o ședință de recepție a lucrărilor pentru porțiunea de apeduct magistral construit pentru localitățile Bardar și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni executate în cadrul unui proiect regional implementat de agenție.

Întrunirea a fost desfășurată cu participarea tuturor factorilor implicați în implementarea Etapei II a proiectului regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II) și rețele de canalizare pentru orașul Ialoveni", obiectivul: Apeduct magistral.

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă 14,8 km de apeduct magistral cu diametre cuprinse între 355 mm și 90 mm și conectarea la apeductul cu apă potabilă a unui rezervor din satul Bardar și a două rezervoare și un castel de apă din comuna Ruseștii Noi.

Proiectul are drept scop diminuarea discrepanței teritoriale prin asigurarea dezvoltării socio-economice echilibrate a localităților raionului Ialoveni. Modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, precum și dezvoltarea capacităților prestatorilor de servicii regionali, va contribui la creșterea nivelului de trai al populației din regiune.

De rezultatele acestui proiect urmează să beneficieze circa 25 mii de locuitori, 29 instituții publice, 342 agenți economici și trei întreprinderi municipale de prestare a serviciilor comunale. Obiectivul construit, menționat anterior, reprezintă etapa II a unui proiect raional care cuprinde 14 localități cu o lungime totală a apeductului nou consturit de aproximativ 45 de kilometri.

Amintim că proiectul regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa II)", cu o valoare de peste 15 mil MDL, a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020. Cofinanțarea proiectului, în sumă de 120149 euro, a fost realizată de către Programul SlovakAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei), inclusiv 20000 euro din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, parteneri fideli ai ADR Centru prin realizarea unui șir de proiecte comune în toată regiunea.