Prima   -  Noutăți - Construcția HUBului Național de turism sportiv din orașul Anenii Noi este în plină desfășurare

Construcția HUBului Național de turism sportiv din orașul Anenii Noi este în plină desfășurare

   
21.03.2023   668 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, a vizitat luni, 20.03.2023, șantierul unde are loc realizarea lucrărilor de construcție în cadrul proiectului regional „Anenii Noi-HUB Național de turism sportiv". Proiectul este implementat de ADR Centru și susținut financiar cu peste 24 milioane lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), la care se adaugă cofinanțarea Primăriei orașului Anenii Noi în valoare de peste 2,5 milioane lei.

La momentul actual, au fost inspectate lucrărie de construcție a clădirii, ce va servi atât drept Centrul de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocross și Caiac-Canoe, cât și ca Academie pentru copii, punct de închiriere/reparație echipament și a punctelor de vânzare a produselor locale.

Echipa de monitorizare, a discutat cu reprezentanții agentului economic cu privire la particularitățile apărute în procesul de executare a lucrărilor.

Tot aici urmează să fie amenajat teritoriul aferent clădirii nou construite, cît și o pistă pentru biciliști și BMX.

Totodată, autoritățile locale, își propun ca în viitorul apropiat să dezvolte zona prin amenajarea parcărilor asfaltate, amenajarea lacului pentru natație și Caiac-Canoe, și a plajei adiacente (cu vestiare, duș și WC), construcția căsuțelor pentru turiști, dar și deschiderea centrelor de informare pentru potențialii vizitatori.

Prin acest proiect, se mizează pe sporirea activității turistice a RDC prin reabilitarea infrastructurii turistice aferente parcurilor și bazinelor acvatice pentru agrement și sporturi de recreere pentru creșterea numărului de turiști a sejurului acestora și asigurarea dezvoltării locale durabile.