Prima   -  Noutăți - La Ivanovca au fost discutate particularitățile apărute în timpul desfășurării lucrărilor de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă potabilă pentru opt localități din lunca râului Prut

La Ivanovca au fost discutate particularitățile apărute în timpul desfășurării lucrărilor de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă potabilă pentru opt localități din lunca râului Prut

   
11.05.2023   141 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a convocat ieri, 10.05.2023, o ședință de lucru, care s-a desfășurat în cadrul Primăriei comunei Ivanovca din raionul Hîncești. 

La întrunire au participat reprezentanții Consiliului raional Hîncești, primarii localităților beneficiare a proiectului: ,,Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, Etapa I'', antreprenorul selectat pentru executarea lucrărilor, responsabil tehnic dar și reprezentanții companiei de proiectări, care au executat documentația tehnică pentru rețelele interne ale localității Ivanovca.

Participanții la ședință au discutat cu privire la aspectele de corelare a situației din teren cu documentația tehnică, astfel încît să fie găsită soluția optimă pentru asigurarea accesului îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă pentru beneficiarii proiectului.

Astfel, s-au examinat posibilitățile de implementare a proiectului, cu respectarea documentației tehnice și a devizului de cheltuieli, inclusiv documentarea lucrărilor ce nu au fost prevăzute la etapa de proiectare, dar care sunt necesare pentru asigurarea funcționalității sistemului de alimentare cu apă potabilă.

Proiectul regional prevede construcția rețeleor interne pentru asigurarea accesului la apă potabilă pentru peste 15 mii de locuitori din Comunele Cotul Morii, Ivanovca, Mirești și satele Bujor, Cățeleni, Leușeni, Nemțeni, Obileni din raionul Hîncești. Acestea, urmează să fie conectate la magistrala construită anterior de autoritățile locale ale raionului Hîncești, fiind o continuare a proiectului de captare, tratare și distribuire a apei din râul Prut spre localitățile beneficiare.

Construcția a demarat în septembrie 2022 fiind executate lucrări de pozare a rețelelor interne de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 53 km din totalul planificat de 143,5 km, și montate 4 turnuri de apă în localitățile Leușeni, Mirești și Ivanovca.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 60 055 662.65 lei, cheltuieli acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și contribuția aplicantului proiectului regional.