Prima   -  Noutăți - Deschiderea ofertelor pentru construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

Deschiderea ofertelor pentru construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

   
21.02.2024   416 Accesări  

Astăzi, 21 februarie, în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală"  a avut loc sedința de deschidere a ofertelor depuse pînă la data de 19 februarie 2024.

Procedura de achiziții a fost lansată de Unitatea de Implementare a proiectului la data de 03 noiembrie 2023. În cadrul procedurii au fost depuse 3 oferte atît din partea companiilor internaționale, cît și naționale, ce au manifestat interes în lucrările scoase în licitație. 

Proiectul vizează construcția apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași cu o lungime de circa 53 de km, ce va contribui la îmbunătățirea infrastructurii de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din raioanele Strășeni și Călărași.

Urmare a ședinței de astăzi, a fost inițiată procedura de evaluare a ofertelor, iar în trimestrul 2 al anului curent, Unitatea de implementare, va selecta cu aprobarea finanțatorului, compania ce va iniția lucrările de construcție.

Alături de construcția propriu-zisă a conductei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași, în proiect mai sunt prevăzute și investiții în rețeaua de apă municipală, precum și servicii de consultanță aferente. Scopul Proiectului este de a îmbunătăți rețeaua de aprovizionare cu apă în ceea ce privește calitatea acesteiai și perioada de aprovizionare pentru populația raioanelor sus menționate. Urmărirea acestui scop contribuie la obiectivul comun al programului de cooperare Germană, astfel încât instituțiile publice care acționează în conformitate cu principiile bunei guvernări să asigure un acces îmbunătățit la serviciile publice locale în sectoarele prioritare pentru populație. 

Proiectul este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW, și cofinanțat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.