Prima   -  Noutăți - ADR Centru și iRi discută despre oportunități de susținere a comunităților din regiune

ADR Centru și iRi discută despre oportunități de susținere a comunităților din regiune

   
07.03.2024   342 Accesări  

Miercuri, 06 martie curent, Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru a fost gazda unei ședințe de lucru cu participarea reprezentanților Institutului pentru Iniţiative Rurale (iRi).

Întâlnirea a fost organizată în vederea stabilirii unei colaborări interinstituționale și împărtășirii bunelor practici de implementare a proiectelor. 

Totodată, Directorul interimar al ADR Centru, Ion PÎNZARI, a comunicat oaspeților că rolul agenției este de a elabora și implementa strategii și programe pentru stimularea creșterii economice durabile în regiune. Acest lucru include atragerea de resurse financiare și implementarea proiectelor investiționale menite să sprijine diferite sectoare și domenii de activitate.

De asemenea, ADR Centru oferă asistență și consultanță autorităților publice locale pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă a localităților din centrul Republicii Moldova.

Reprezentanții iRi au vorbit despre susținerea mobilității de la oraș la sat, dar și despre activitățile de suport și consultanță pe care le oferă sectorului civil și reprezentanților APL. ONG-ul a implementat peste 50 de proiecte de dezvoltare comunitară și promovare a democrației participative în RM.

Participanții la discuții au convenit pentru stabilirea unor activități comune, în vederea asistării comunităților din regiune în procesul de creștere a capacităților, precum și implementare a proiectelor de dezvoltare.