Prima   -  Noutăți - ADR Centru informează reprezentanții organelor APL și ONGurile cu procedura de aplicare a proiectelor în domeniul dezvoltării regionale

ADR Centru informează reprezentanții organelor APL și ONGurile cu procedura de aplicare a proiectelor în domeniul dezvoltării regionale

   
18.05.2010   2705 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR) a organizat luni, 17 mai 2010, în incinta Casei de Cultură a orașului Ialoveni, un  seminar de instruire privind elaborarea propunerilor de proiect pentru accesarea Fondului național pentru dezvoltare regională. 

Întrunirea a avut drept obiectiv prezentarea formularelor de aplicare pentru a putea accesa mijloacele Fondul național pentru dezvoltare regională și corectitudinea îndeplinirii lor conform Instrucțiunii pentru Utilizatori. Adițional vă informăm că Instrucțiunea pentru utilizatori poate fi accesată în format electronic pe pagina web a ADR Centru www.adrcentru.md  și a Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale www.mcdr.gov.md.       

Ședința de lucru a ADR privind familiarizarea participanților cu Apelul Propunerilor de Proiecte și cu procedura de aplicare a fost deschisă de către dl Veaceslav Guțuțui, viceminstrul construcțiilor și dezvoltării regionale, care s-a referit la relevanța seminarului, și a încurajat persoanele prezente să participe activ la discuții.

La acest seminar au fost prezenți 85 de participanți și au fost abordate subiecte ce țin de procedurile și etapele de aplicare pentru finanțare a unui proiect de dezvoltare regională. Totodată, a fost prezentată activitatea Agenției de Dezvoltare Regională Centru și proiectul ”Modernizarea serviciilor publice locale” implementat cu suportul Biroului Tehnic de Cooperare a Germaniei (GTZ).

Proiectele urmează a fi depuse în perioada 10 mai-10 iunie și trebuie să corespundă celor trei priorități de dezvoltare regională: reabilitarea infrastructurii fizice, susținerea dezvoltării sectorului privat, îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice.

Cei prezenți la această sesiune au găsit destul de interesante informațiile prezentate și ne-au comunicat că acesta este un prim pas spre dezvoltarea regiunii centru.

Pentru detalii, conctactați:
Lilia Ciobanu, responsabil de comunicare în cadrul ADR Centru,
telefon: 268 2 26 92,

e-mail: office@adrcentru.md