Prima   -  Noutăți - Consultări publice în incinta primăriei Orhei privind apelul de propuneri de proiecte

Consultări publice în incinta primăriei Orhei privind apelul de propuneri de proiecte

   
21.05.2010   3189 Accesări  

La 20 mai, 2010, orele 11:00, în incinta primăriei orașului Orhei, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (în continuare ADR Centru) a organizat ședința de consultare referitor la Apelul de Propuneri de Proiecte, lansat oficial la data de 10 mai, 2010 de către Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale.

Ședința de consultare a fost deschisă de către directorul ADR Centru, domnul Tudor MEȘINA, care a făcut o scurtă prezentare a Agenției, a vorbit despre importanța Apelului propunerilor de proiecte și oportunitatea valorificării mijloacelor financiare din Fondul național pentru dezvoltare regională (FNDR), care a și fost scopul vizitei la Orhei.

Circa 100 persoane, printre care angajați ai agenției, reprezentanți ai MCDR, DFID și GTZ, precum și reprezentanți ai APL de nivelul I și II, ONG-uri din raioanele Orhei, Dubăsari, Criuleni și Strășeni au fost prezente la întrunire.

În ordinea de zi au fost discutate 2 subiecte de bază: (1) - prezentarea Apelului de Propuneri de Proiecte și Instrucțiunii Utilizatorului, care pot fi accesate pe site-ul ADR Centru – www.adrcentru.md și (2) - prezentarea proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale” implementat cu suportul Biroului Tehnic de Cooperare a Germaniei (GTZ).

Administrațiile Publice Locale de nivelul I și II vor înainta  propuneri de proiecte către ADR Centru, care ulterior vor fi finanțate din FNDR în vederea dezvoltării regionale și-n baza celor trei priorități din Strategia de Dezvoltare Regională Centru: (1) Dezvoltarea infrastructurii fizice, (2) Susținerea dezvoltării sectorului privat, (3) Îmbunătățirea factorilor de mediu și atractivității turistice.
Participanții la ședința de consultare au manifestat interes față de Apelul de Propuneri de Proiecte și s-au angajat să înainteze Formularul de Cerere de Finanțare în termenii stabiliți – 10 iunie, 2010.

Pentru mai multe detalii, contactați:
Lilia Ciobanu, responsabil de comunicare în cadrul ADR Centru,
telefon: 0 268 2 26 92,
e-mail: office@adrcentru.md