print
Expert slovac în vizită la ADR Centru
26.06.2012
1412 Accesări

Aneta Zubekova, expert în accesarea fondurilor europene și cooperare din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Regiunea Bratislava, Republica Slovacă s-a aflat într-o vizită la sediul ADR Centru, unde a avut o discuție cu specialiștii din cadrul agenției. 

 La întrunire au participat directorul Tudor Meșină împreună cu specialiști agenției. În cadrul întrevederii directorul ADR Centru a enunțat principalele direcții de activitate ale agenției. La fel au fost discutate subiecte despre situația curentă și perspectivele de cooperare în domeniul dezvoltării regionale.

 Aneta Zubekova și-a exprimat interesul pentru programul de dezvoltare a capacităților în domeniul dezvoltării regionale. În acest context, expertul a adresat mai multe întrebări în ceea ce privește modul și direcția de implementare a proiectelor. Doamna a menționat că Republica Moldova, în contextul integrării în Uniunea Europeană, trebuie să fie pregătită în toate domeniile, inclusiv în domeniul dezvoltării regionale.

 Întrunirea a avut drept scop împărtășirea experienței expertului slovac. În încheiere, directorul a mulțumit oaspetelui pentru interesul manifestat față de activitatea ADR Centru și procesul dezvoltării regionale în Republica Moldova și s-a arătat interesat de o viitoate colaborare.

Menționăm că ADR Centru a semnat memorandum de înțelegere și colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Regiunea Bratislava, Republica Slovacă, ce are scopul de a îmbunătăți și a intensifica cooperarea între părți în domeniile: planificarea comună, elaborarea și implementarea programelor și proiectelor care vizează dezvoltarea regiunilor în Republica Moldova, inclusiv a proiectelor finanțate de către Fondul Slovac pentru Dezvoltare (Slovak AID); consolidarea capacităților instituționale în domeniul dezvoltării regionale; expertiză și know-how-ul în implementarea programelor finanțate de UE pentru Republica Moldova, etc.  

Cristina Cazacu, stagiară

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru