print
Primul atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul managementului deșeurilor în Regiunea Centru
06.12.2012
2424 Accesări

 

Grupul de lucru  pentru sectorul managementului deșeurilor solide s-a întîlnit astăzi la primul atelier de lucru în domeniul planificării regionale în sectorul managementului deșeurilor în Regiunea Centru (MDS). Atelierul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru)  și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Întrunirea a avut drept scop informarea uniformă a tuturor factorilor interesați  din Regiunea Centru implicarea activă în dezvoltarea unui plan integrat sectorial în domeniul managementului deșeului în regiune.

Din grupul de lucru fac parte reprezentați ai consiliilor raionale, ADR Centru, Ministerului Mediului și consultanți GIZ. Planurile sectoriale vor duce la elaborarea, dezvoltarea și armonizarea politicilor și strategiilor relevante, instrumentelor juridice, metodologiilor și instrumentelor pentru susținerea proceselor de planificare descentralizată.

„Suntem convinși că acest grup de lucru va eficient în scopul obținerii unor schimbări menite să dezvolte capacitățile de planificare sectorială la nivel regional și local” a menționat Lilian Danilov, șef secție planificare și programare în cadrul ADR Centru.

Igor Malai, director-adjunct Direcția generală dezvoltare regională: „Planurile sectoriale care se preconizează a fi elaborate vor reprezenta un instrument pentru susținerea eficientă a proceselor de planificare descentralizată”.

Proiectul ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale" aria de intervenție 2 vine cu un nou concept de proiect și își propune să elaboreze planuri sectoriale regionale pentru  3 sectoare de intervenție: apă și Sanitație, Managementul deșeurilor și Eficiența Energetică a clădirilor publice. Pentru fiecare domeniul se va crea un grup de lucru care împreună cu specialiștii ADR Centru și experți naționali și internaționali vor participa la procesul de elaborare a planurilor sectoriale. Întreg procesul se planifică a se finaliza spre sfârșitul anului 2015. Proiectul cuprinde în aria sa de intervenție toate cele trei regiuni de dezvoltare din Republica Moldova.

       

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru