print
Reprezentanți ai Ambasadei Suediei în vizită la ADR Centru
10.12.2013
1802 Accesări

Astăzi, 10 decembrie, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a găzduit o delegație formată din mai mulți oficiali străini interesați de procesul de dezvoltare regională și de proiectele implementate în regiunea noastră.
Din delegație au făcut parte reprezentanți ai Ambasadei Suediei în Moldova, Henrik Huitfelolt, Șeful departamentului pentru cooperare și Andrei Darie, consultant pe programe naționale, Deitrich Hahn, consultant internațional superior în domeniul serviciilor publice locale, reprezentant al Germaniei, consultanți GIZ.
Directorul ADR Centru, Tudor Meșina, a salutat inițiativa oaspeților de a se informa despre procesul de implementare a proiectelor în regiunea de dezvoltare centru și a făcut o prezentare a agenției și a activității instituției de la lansare și pînă în prezent.
Henrik Huitfelolt, a meționat faprul că Ambasada Suediei în RM este unul dintre finanțatorii GIZ pentru proiectul Modernizarea serviciilor publice și asistenței tehnice pentru Moldova și motivul pentru care au solicitat această întrevedere este dorința de a cunoaște mai bine cum funcționează adr-urile, care este procedura de selectare și cum sînt implementate proiectele. Oficialii straini și-au exprimat interesul de a participa la o vizită în teren la cîteva proiecte de dezvoltare regională din regiunea Centru, care va fi organizată în luna ianuarie.
Deasemenea, Tudor Meșină, a menționat faptul că: "GIZ este un bun partener al ADR Centru și că este o deosebită plăcere de a avea asemenea oaspeți importanți la Ialoveni. Proiectele implementate de ADR Centru cu suportul GIZ sînt niște proiecte de succes, iar susținerea partenerului nostru nu se limitează doar la implementarea de proiecte, dar și la creșterea capacităților angajaților ADR pentru care noi îi sîntem foarte recunoscători."
La ședință au mai participat reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Roman Mereuță și angajați ADR Centru.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru