print
Planul de activitate și devizul de cheltuieli al ADR Centru pentru 2014 au fost aprobate
24.12.2013
1944 Accesări

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și  Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întrunit în ultima ședință din acest an membrii Consiliului Regional de Dezvoltare Centru (CRD Centru). Pe ordinea de zi a ședinței s-au discutat subiecte importante legate de  realizarea Planului de activitate al ADR Centru şi implementarea proiectelor de dezvoltare regională în anul 2013, aprobarea Planului de activitate al ADR Centru pentru anul 2014, aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea şi funcționarea ADR Centru pentru anul 2014. De asemenea membrii CRD au fost informați despre decizia CNCDR privind finanţarea proiectelor de dezvoltare regională în anul 2014 în Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC).

La ședință au participat, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor,  Valerian Bînzaru, șef al Direcției Generale Dezvoltare Regională, membrii CRD Centru, specialiștii ADR Centru, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și societății civile, mass-media, etc.

 „Vă mulțumim pentru faptul că ați manifestat interes pentru această  ultimă ședință a CRD Centru în care veți aproba documente importante. Pot să remarc faptul că ultima ședință a CRD Centru vine să enumere rezultate pozitive privind valorificarea resurselor din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR), dar și din alte surse precum Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), lucru care ne bucură foarte mult. " a menționat Tudor Meșina, director ADR Centru.

„Vreau să Vă felicit pentru faptul că sursele alocate din FNDR pentru anul 2013 au fost valorificate integral. Anul 2013 a fost unul foarte favorabil pentru Dezvoltarea Regională și pentru anul viitor ne propunem să implementăm un număr mult mai mare de proiecte, care să fie evaluate minuțios la faza de pregătire pentru implementare pentru ca în momentul implementării proiectele să fie mai puțin afectate, iar termenul de implementare să fie cu mult mai mic", a relevant reprezentantul ministerului.

Ședința Consiliului Regional de Dezvoltare Centru a fost prezidată de către Grigore Cobzac, președintele CRD Centru care în deschiderea ședinței a îndemnat colegii de consiliu să fie mai optimiști în vederea continuării parcursului dezvoltării regionale prin implementarea unor proiecte calitative și durabile.

Specialiștii ADR Centru au informat membrii CRD Centru despre rezultatele activității obținute în 2013, cât și despre planurile ADR Centru pentru anul  viitor.

Toate proiectele de decizii propuse spre aprobare au fost acceptate cu majoritatea de voturi de către membrii CRD Centru dând curs activităților planificate de ADR Centru, pentru perioada anului 2014, în comun cu MDRC, APL-urile din regiune și GIZ.

Membrii CRD Centru au fost foarte activi în ședință manifestînd interes pentru fiecare dintre punctele incluse în ordinea de zi.

În încheiere, Valerian Bînzaru, șef al Direcției Generale Devoltare Regională a mulțumit participanților pentru implicarea activă și a felicitat pe cei prezenți cu Sărbătorile de Iarnă dorindu-le multe realizări și succese pe viitor.

Consiliul Regional pentru Dezvoltare este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, având drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. În componența Consiliului Regional intră reprezentanți ai autorităților publice locale, desemnați din oficiu - președinți de raioane, primari din cadrul regiunii delegați de către asociația primarilor, reprezentanții sectorului privat și ai societății civile. Numărul total al membrilor Consiliul Regional pentru Dezvoltare Centru este de 52, câte 4 reprezentanți din 13 raioane.  Mai multe detalii despre CRD Centru AICI

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru