print
Reabilitarea infrastructurii de transport spre obiectivele de importanţă majoră
21.11.2014
1629 Accesări

Locuitorii din raionul Nisporeni nu vor mai trebui să meargă pe ocolite pentru a ajunge la Spitalul raional Nisporeni.  Proiectul dat prevedea reparaţia sectorului de drum l=0,62 km (drum de acces către principalele obiective de deservire socială: Spitalul Raional, Policlinică, Centrul de Bătrîni "Încredere", Întreprinderea de Stat "Nis-Silva") din or. Nisporeni, r-nul Nisporeni.

Drumul a fost construit în cadrul unui proiect aplicat la Agenția de Dezvoltare Regională Centru de către primăria orașului Niporeni și a fost finanţat din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională. Acesta este un proiect regional cu o importanță deosebită pentru localnici.

Recent a avut loc recepția la terminarea lucrărilor în cadrul acestui proiect. Aici au  fost  reparate 0,62 km de drum de categoria a IV. Costul total al proiectului 3 975,67 mii lei finanțat în întregime din FNDR.

Acum urmează aprobarea recepției de către Inspecția de Stat în Construcții și stabilirea termenului de recepție finală.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport, se  îmbunătăţește astfel calitatea serviciilor de deservire socială a populaţiei.  Dezvoltarea infrastructurii va contribui la sporirea accesibilităţii pentru lucrătorii de la serviciul urgenţă şi ambulanţă de la Spitalul raional Nisporeni către populaţia din oraşul Nisporeni cît şi din toate satele raionului. Reabilitarea drumului respectiv vor contribui la creşterea siguranţei traficului rutier.

Prin realizarea proiectelor  Agenția de Dezvoltare Regională Centru vine să susțină locuitorii regiunii, să le creeze condiții mai bune de trai astfel încît  împreună cu autorițățile locale să reușim diminuarea disparităților dintre localitățile Regiunii Centru.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru