print
ADR Centru a semnat un Memorandum de înțelegere și colaborare cu o instituție omologă din Slovacia
28.06.2016
1187 Accesări

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a fost astăzi, 28 iunie 2016, gazda unei delegații din Slovacia. Din delegație au făcut parte: primarul orașului Senec-Pezinok, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, manageri de proiecte, experți în dezvoltarea regională și alți reprezentanți din Slovacia.

Astăzi, în prezența oaspeților din Slovacia și a echipei ADR Centru, Directorul Agenției, Eduard Ungureanu, și Directorul ADR Senec-Pezinok, Luba Pavlovova, au semnat Primul Protocol Adiţional al Memorandumului de înțelegere și colaborare dintre cele două instituții. Documentul prevede prelungirea relațiilor bilaterale pentru o perioadă de 3 ani.

Menționăm că în aprilie 2012, ADR Centru a semnat un Memorandum de înțelegere și colaborare cu ADR Senec-Pezinok, Regiunea Bratislava, Republica Slovacia. Scopul acestuia este de a îmbunătăți și a intensifica cooperarea între părți în domeniile: planificarea comună, elaborarea și implementarea programelor și proiectelor care vizează dezvoltarea regiunilor în Republica Moldova, consolidarea capacităților instituționale în domeniul dezvoltării regionale; expertiză și know-how în implementarea programelor finanțate de UE pentru Republica Moldova.

Dl Eduard Ungureanu a mulțumit oaspeților slovaci pentru colaborarea fructuoasă și și-a exprimat convingerea că în viitor vor fi planificate diferite activități comune care vor face posibilă menținerea și dezvolarea parteneriatului moldo-slovac.

Amintim că ieri, 27 iunie, ADR Centru, în parteneriat cu ADR Senec-Pezinok, au organizat conferinţa de totalizare a rezultatelor obținute în proiectul „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional".

Galerie foto

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru