print
22 de localități din raioanele Nisporeni și Hîncești vor benificia de un nou proiect în domeniul apei și sanitației
26.08.2016
1538 Accesări

Astăzi, 26 august curent, în incinta Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, a avut loc ședința de lucru privind demararea proiectului Moldo-Fracez, pentru îmbunătățirea situației în domeniul apei și sanitației din Republica Moldova. Inițiativa aparține partenerilor francezi prin intermediul Asociației Obștești „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova"

Scopul întrevederii este de a prezenta și a discuta Proiectul de Cooperare Descentralizată în domeniul Apă și Sanitație din Republica Moldova. Proiectul va acoperi teritoriul din bazinul râului Nîrnova, conținând 22 de localități, dintre care 16 localități din raionul Nisporeni și 6 localități din raionul Hîncești.

Ideea principală a proiectului prevede încadrarea acțiunilor autorităților centrale și locale, dar și a comunităților din regiunea bazinului r. Nîrnova într-un cadru consolidat de operare și, prin urmare, crearea coerenței între toți actorii implicați, în proiectele ce vizează domeniul apei și sanitație.

Ministrul Vasile Bîtca a salutat inițiativa și a subliniat că obiectivele urmărite de proiect sunt concordante cu politicile și domeniile de activitate ale Ministerului. În acest sens, partenerii francezi au primit asigurările din partea ministerului, în vederea unei colaborări dinamice și fructuoase pe marginea proiectului.

În cadrul proiectului se planifică organizarea întrevederilor cu beneficiarii direcți ai proiectului la fața locului, cu autoritățile instituționale la toate nivelele și cu actori ai cooperării în domeniul apei - naționali și internaționali. Misiunea va fi succedată de ședințe privind chestionarea/interogarea partenerilor și elaborarea draft-ului, apoi finalizarea proiectului detaliat.

26 august 2016

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru