print
Vizită de lucru la proiectele regionale din raionul Hîncești
01.12.2016
1663 Accesări

La data de 29 noiembrie directorul ADR Centru, Viorel Jardan, însoțit de reprezentanții secției managementul proiectelor, au întreprins o vizită de lucru la proiectul „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire" unde se implementează etapa a II-a a proiectului. Aici urmează să fie executate lucrări de construcție a unui podeț.

La sfărșitul anului 2015 au fost recepționate lucrările realizate în cadrul Etapei I a aceluiași proiect. Aici au fost realizate lucrări de reparație a unui segment cu lungimea de circa un km de drum prevăzut în cadrul primei etape a proiectului prin care se asigură îmbunătăţirea accesului spre drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca  R3 și Chișinau-Leova R34, care îndeplineste o funcţie deosebită ca drum de ocolire a transportului din direcţia Basarabeasca către direcţia Cahul, Chișinau şi cel mai important către Europa  prin Vama Leușeni.

Prin construcția drumului de ocolire traficul naţional şi internaţional se transferă în afara centrului urban, contribuie la dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv se  îmbunătăţesc condiţiile de viaţă a locuitorilor oraşului.  Drumul este important şi pentru sectorul de exploatare a digurilor rîului Cogilnic şi a canalelor de desecare din luncă care deservesc aceste construcţii pe o lungime de peste 20,0 km.

În afară de localitatea orașului Hîncești, drumul dat deschide o mare perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate.  

Tot atunci reprezentanții ADR Centru au vizitat și șantierul de la Sofia, Hîncești, unde are loc realizarea proietului regional „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția sistemelor de apă potabilă și de canalizare, regionalizarea serviciilor comunale în satele din lunca rîului Lăpușnița, raionul Hîncești". Aici lucrările decurg conform graficului de execuție. Antreprenorul a dat asigurări că lucrările vor fi executate în termenul stabilit.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru