print
Membrii Comitetului Director Local de la Orhei s-au întrunit în ședință
28.12.2016
1621 Accesări

Membrii CDL Orhei s-au întrunit ieri, 27 decembrie, în cadrul unei ședințe privind implementarea proiectului de servicii publice locale  „Creșterea eficienței energetice a Spitalului regional Orhei" realizat de ADR Centru în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Comitetul Director Local a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Casei Naționale de Asigurări în Medicină, Consiliului Raional Orhei, IMSP Spitalului Raional Orhei și reprezentanți ai ONG "Sanatatea femeii".

Astfel, în cadrul ședinței s-a examinat Raportul cu privire la implementarea Proiectului pentru trimestrul III, și IV al anului 2016, precum și planificarea și agrearea asupra activităților proiectului pentru perioada 2017-2018.

Membrii comitetului au convenit ca următoarea ședință CDL să fie planificată pentru data de 28 martie 2017. Tot în primul trimestru al anului viitor va fi organizată instruirea angajaților spitalului responsabili de operarea și menținerea obiectivelor reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice.

Amintim, că în cadrul acestui Proiect de dezvoltare regională în domeniul eficienței energetice în clădirile publice Raionul Orhei beneficiază de investiții majore din partea Guvernului German pentru sporirea calității serviciilor medicale și confortului termic al pacienților prin implementarea măsurilor de eficiență energetică. Astfel, în perioada 2011-2016 aici au fost realizate lucrări de schimbare a ferestrelor și termoizolarea pereților exteriori, instalarea colectoarelor solare și punctelor termice individuale, instalarea și punerea în funcțiune a unui sistem inteligent de monitorizare a consumului de energie și apă la spital precum și reabilitatrea sistemului de alimentare cu apa și canalizare a blocului pediatric.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru