print
ADR Centru și Consiliul raional Ialoveni au semnat un Acord de cooperare în cadrul proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa 2) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni”
28.12.2016
810 Accesări

Astăzi, 28 decembrie, ADR Centru și Consiliul raional Ialoveni au semnat un acord de cooperare în cadrul proiectuluiApeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa 2) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni"

Acest proiect regional a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de dezvoltare regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020, iar pentru cofinanțare proiectul a fost depus la Programul SlovacAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei). Una dintre prioritatile acestui apel a fost creșterea accesului populației rurale la apă potabilă prin construcția infrastructurii.

Anterior ADR Centru în parteneriat cu ADR Senec-Pezinoc (Slovacia) a acordat suportul CR Ialoveni în elaborarea propunerii de proiect pentru cofinanțarea proiectului Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa 2) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni.

Propunerea de proiect a fost acceptată spre cofinanțare din sursele Guvernului Slovaciei. Astfel, din prin Programul SlovacAid va fi finanțată construcția unei porțiuni de apeduct magistral din satul Bardar. Conform condițiilor concursului proiectul trebuie sa fie lansat în luna martie 2017.  Suma grantului constituie 100 000 €, iar contribuția ADR Senec-Pezinoc este 20 000 € .

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru