print
Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice au discutat detalii despre inițierea proiectului ”Sporirea eficienței energetice a IMSP Spitalul raional Călărași”
02.03.2017
602 Accesări

Astăzi, 02 martie, ADR Centru a fost gazda unei ședințe care a întrunit reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Consiliului raional Călărași, precum și spitalului raional Călărași. Ședința comună a fost convocată în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a IMSP Spitalul raional Călărași". În cadrul acestui proiect, pînă la moment, a fost elaborată cu suportul GIZ documentatia tehnica care a fost verficiată expertizată și aprobată de catre Deaprtamentul de construcții GIZ, autorizindu-se lansarea procedurii de achizitie publica a lucrarilor. Astfel, documentația de licitație a fost transmisă membrilor grupului de lucru pentru achiziții publice, care astăzi s-au întrunit pentru a discuta detaliile cu privire la inițierea procedurii propriu-zise.

Prin realizarea acestui proiect de eficientizare energetică a Spitalul raional Călărași va fi renovată o centrală termică, 3 cazane noi de gaze naturale(750 kw)instalate; 504 m conducte termice instalate; 3 puncte termice procurate - instalate, dar și 1 sistem solar termic instalat (80 kw).

Aceste lucrări vor genera  creșterea indicatorul de confort al pacienților, dar și reducerea cheltuielilor necesare pe timp de iarnă pentru asigurarea încălzirii Spitalului raional.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru