print
„Moldova Business Week 2017” va reuni companii din 56 de state
08.08.2017
425 Accesări

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță cel mai amplu eveniment economic al anului, „Moldova Business Week 2017". Oameni de afaceri, investitori locali și străini, împreună cu autoritățile statului și partenerii de dezvoltare se vor reuni pe 3-6 octombrie pentru a aborda două dintre cele mai importante domenii, investițiile și exporturile.

Agenda „Moldova Business Week 2017" include 30 de evenimente de afaceri, structurate pe 12 paneluri de discuții, care vor fi susținute de 50 de spicheri în fața a circa 1000 de participanți. De asemenea, vor fi organizate Forumul de afaceri moldo-italian și Forumul Exportatorilor, cinci sesiuni de întâlniri B2B, trei vizite la producătorii mari din sectorul agroalimentar, textile, îmbrăcăminte, încălțăminte și piele, precum și o prezentare a obiectelor expuse la privatizare.

Forumul de afaceri moldo-italian, va avea loc pe 4 octombrie și va fi organizat în parteneriat cu Ambasada Italiei în Republica Moldova și camerele de comerț bilaterale. La forum se va discuta despre prezența companiilor italiene în țara noastră, sectoare cu potențial pentru investiții și comerț. Forumul exportatorilor se va desfășura pe 5 octombrie și va aborda tematica exportului moldovenesc sub aspect de competitivitate, instrumente de asistență, acces pe noi piețe și se va încheia cu o gală de premiere a exportatorilor care s-au remarcat în anul 2016.

Pe 4 octombrie va fi mai lansat proiectul „Platforma online - produsele eco Moldova", care are drept scop promovarea produselor ecologice, interacțiunea dintre producători și consumatori pentru furnizarea on-line de produse tradiționale și ecologice, precum și a conținutului digital și informațiilor aferente acestora. În aceeași zi vor avea loc vizite în teritoriu la parcurile industriale și zonele economice libere, companiile din sectoare  agroalimentar și industria ușoară.

Cel mai important eveniment economic al anului va aborda, de asemenea, oportunitățile de dezvoltare economică regională în polii de creștere din zonele economice libere și parcurile industriale, precum și internaționalizarea ÎMM-urilor, în cadrul unei conferințe stabilite pentru 6 octombrie.

La „Moldova Business Week 2017" au fost invitați oficiali de nivel înalt din 39 de țări, precum și companii din 56 de state.

Săptămâna de afaceri este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului.

Sursa: moldpres.md 

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Centru