print
Au fost reparate capital acoperișul și fațada Centrului de cultură și agrement din or. Călărași
11.01.2018
1349 Accesări

Acoperișul și fațada Centrului de cultură și agrement din or. Călărași au o nouă imagine. Acestea au fost reparate capital iar astăzi a avut loc recepția finală a lucrărilor de reparație capitală. Tototdată, au fost recepționate și lucrările finale ale obiectivului „Aleea Clasicilor”, tot din or. Călărași. Toate lucrările au fost efectuate în cadrul proiectului regional „Valorificarea potenţialului  turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni", implementat de ADR Centru.

Grup de lucru a constatat că toate lucrările au fost executate cu respectarea proiectului tehnic și normelor în vigoare. Suma lucrărilor recepționate este de circa ­­­2,5 milioane lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

Acest proiect regional se implementează patru  raioane: Călăraşi (or. Călăraşi, s. Săseni, s. Palanca, com Hîrjăuca); Nisporeni (s. Vărzăreşti, s. Iurceni), Ungheni , Străşeni (s. Ţigăneşti) iar suma totală a acestuia este de peste 24 mln lei,  dintre care peste 23 mln  lei au fost solicitați din FNDR.

 

În urma implementării acestui proiect se preconizează amenajarea a 6 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, instalarea indicatoarelor şi panourilor turistice, crearea unui Centru Regional de dezvoltare şi promovare a Turismului, crearea a 4 itinerare turistice noi în regiunea Centru, construcţia unei Scene de Amfiteatru, reabilitarea Muzeu de Istorie şi Etnografie din or. Călăraşi precum și reamenajarea Parcului „Aleea Clasicilor" din același oraș.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru