print
Directorul ADR Centru a discutat cu reprezentantul Băncii Germane KFW, Diana Hedrich
20.03.2018
1586 Accesări

La sediul ADR Centru a avut loc o ședință de informare reciprocă a reprezentanților agenției și a reprezentantului Băncii Germane KFW, Diana Hedrich, manager de proiecte-secția dezvoltare regională și urbană (Europa de Est-Caucaz-Asia Centrală).

Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a prezentat principalele direcții de activitate și proiectele de dezvoltare regională implementate de agenție. Totodată, directorul a accentuat deschiderea instituției pentru o colaborare eficientă, în special pe dimenisunea implementării anumitor proiecte comune, menționînd și despre proiectul privind construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, a cărui construcție urmează a se începe la finele anului 2018. Participanții au discutat și despre Studiul de fezabilitate a apeductului ce va fi realizat în vara anului curent

La rîndul ei, Diana Hedrich, manager de proiecte-secția dezvoltare regională și urbană (Europa de Est-Caucaz-Asia Centrală) s-a arătat interesată de modul de implementare și gestionare a proiectelor precum și legislația în domeniul dat.  Pe final, Diana Hedrich, și-a exprimat speranța pentru o ulterioară colaborare privind  implementarea anumitor proiecte comune.

Amintim că la finele anului 2018 va începe construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași. Lucrările vor avea loc în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”(prima etapă), ce va fi finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Costul primei etape a proiectului  constituie circa 16,5 mln. euro. Banii sunt oferiți sub formă de grant, pe un termen de doi ani.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru