print
ADR Centru a încheiat al doilea Protocol Adiţional al Memorandumului de înțelegere și colaborare cu ADR Senec-Pezinok din Slovacia
06.06.2018
1710 Accesări

În ziua de 5 iunie 2018, Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, și Eva Lovasikova, șefa-adjunctă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, au semnat al doilea Protocol Adiţional al Memorandumului de înțelegere și colaborare dintre cele două instituții. Documentul prevede prelungirea relațiilor bilaterale pentru o perioadă de trei ani.

Viorel Jardan le-a mulțumit partenerilor slovaci pentru suportul acordat proiectelor regionale pe parcursul celor șase ani și și-a exprimat convingerea că în viitor, cooperarea moldo-slovacă va genera alte activități comune de succes.

Memorandumul de înțelegere și colaborare cu ADR Senec-Pezinok, Regiunea Bratislava, Republica Slovacia, a fost semnat de ADR Centru în aprilie 2012. Scopul acestuia este de a îmbunătăți și a intensifica cooperarea între părți în domeniile: planificarea comună, elaborarea și implementarea programelor și proiectelor care vizează dezvoltarea regiunilor în Republica Moldova, consolidarea capacităților instituționale în domeniul dezvoltării regionale; expertiză și know-how în implementarea programelor finanțate de UE pentru Republica Moldova. Primul Protocol Adițional al Memorandumului menționat a fost semnat între cele două instituții la 28 iunie 2016.

Amintim că ieri, 5 iunie, în incinta Consiliului raional Ialoveni s-a desfășurat conferința finală în cadrul proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”, implementat de ADR Centru. În rezultatul activităților de proiect finanțate de partenerii slovaci, au fost construiți 2,2 km de apeduct magistral pentru localitatea Bardar din raionul Ialoveni.

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru