print
Recepția finală a proiectului „Sporirea eficienței energetice a spitalului raional Călărași”
28.06.2018
1332 Accesări

 

Pe 27 iunie, în orașul Călărași, specialiști din cadrul ADR Centru, însoțiți de consultanți ai GIZ și reprezentanți ai autorității publice locale, au participat la recepția finală a lucrărilor de reconstrucție a centralei termice și a rețelelor termice, în complex cu instalația solară de preparare a apei calde menajere, a spitalului raional din această localitate.

În cadrul proiectului au fost instalate trei cazane noi, pe bază de gaz natural, capacitate fiecăruia fiind de 780 kW, au fost montate panouri solare, două puncte termice(1600 kW)  pentru blocurie 1 și 2 și a fost construit traseul termic, cu o lungime de 504 m.  Aceste acțiuni vin să contribuie la îmbunătățirea confortului pacienților, a actului medical, dar și la reducerea cheltuielelor pentru asigurarea încălzirii instituției în timpul iernii.

 Realizarea acestor obiective a fost posibilă cu susținerea financiară din partea Guvernului Germaniei, prin intermediul proiectului „Sporirea eficienței energetice a IMSP Spitalul raional Călărași”, ce face parte din „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Lucrările de renovare au fost efectuate în perioada august – decembrie 2017, iar costul total al investiționalor este de circa 8,37 de milioane de lei.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru