print
Tot mai mulți turiști preferă să viziteze R. Moldova, conform unui studiu
13.08.2019
542 Accesări

Experiența turiștilor străini care au vizitat Republica Moldova a depășit, în majoritatea cazurilor, așteptările lor, iar circa 76 la sută dintre ei sunt interesați să revină în țara noastră, relevă datele unui studiu realizat de compania Magenta Consulting la inițiativa Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, transmite MOLDPRES.

Conform rezultatelor studiului, care este realizat al treilea an consecutiv, „crește numărul turiștilor care preferă să viziteze Republica Moldova, iar mulți dintre aceștia vin la noi în țară fiind îndemnați de către patrioții noștri din diasporă".

Referindu-se la factorii ce îi motivează pe turiștii străini să se odihnească în Republica Moldova, directorul centrului de opinie Magenta Consulting, Dumitru Slonovschi, a explicat că 47% dintre aceștia au dorit să guste vinul moldovenesc, iar 37 la sută - să viziteze vinăriile din ţară.

Totodată, 37% dintre cei chestionați au menționat că au venit din dorința de a vizita monumentele din R. Moldova, 33 la sută pentru că au văzut poze în internet și au rămas intrigați de frumusețea locurilor. De asemenea, o treime dintre cei intervievați au spus că au venit din dorința de a afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile locului.

Pe de altă parte, rezultatele sondajului au scos în evidenţă faptul că, deși impresia generală despre Moldova a turiștilor este una bună, atât turiștii străini, cât și cei din diasporă, sunt nemulțumiți de infrastructură, accesul la informație pentru turiști și altele.

Potrivit autorităţilor, rezultatele „Sondajului turiștilor la frontieră la ieșirea din R. Moldova", ar putea oferi mai multe date pentru crearea unei politici în domeniul turismului pentru următorii zece ani. 

Copyright © 2021 Agenția de Dezvoltare Regională Centru