print
La Rezina s-a desfășurat prima ședință a comisiei consultative în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană
24.10.2019
1253 Accesări

La data de 23 octombrie 2019, în orașul Rezina a avut loc prima ședință de constituire a Comisiei Consultative - activitate care face parte din suportul pe care îl acordă ADR Centru pentru localitățile din Republica Moldova în elaborarea Programului de Revitalizare Urbană. Acesta are loc în cadrul proiectului „Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă", finanțat de Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

Comisia Consultativă reprezintă o echipă formată din reprezentanți ai sectorului civil, ONG-uri, instituții publice interesate și simpli locuitori ai orașului.

În cadrul ședinței s-a agreat crearea comisiei consultative în număr de 13 membri permanenți precum și un regulament provizoriu. De asemenea, s-a discutat despre conceptul de revitalizare urbană, rolul comisiei în acest proces și etapele parcurse pînă la moment în elaborarea Programului de revitalizare urbană. Locuitorii orașului au împărtășit problemele cu care se confruntă în zona unde locuiesc, manifestînd totodată interes față de Program și dorința de a schimba situația spre bine.

Pentru următoarea ședință, planificată pentru data de 30 octombrie 2019, s-a propus întocmirea unei liste a problemelor din zonă și a locațiilor care necesită interveniții de revitalizare în mod prioritar.   

La momentul actual, elaborarea Programului de revitalizare urbană se află în desfășurare, iar finalizarea acestuia este preconizată pentru sfîrșitul anului curent.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru