print
Membrii Comisiei Consultative create pentru elaborea Programului de Revitalizare Urbană a orașului Rezina s-au întrunit în ședință
31.10.2019
1568 Accesări

Revitalizarea orașului Rezina prinde contur, astfel că la data de 30 octombrie 2019, în orașul Rezina, a avut loc a doua ședință a Comisiei Consultative - activitate care face parte din suportul pe care îl acordă ADR Centru pentru localitățile din Republica Moldova în elaborarea Programului de Revitalizare Urbană.

În cadrul ședinței s-au pus în discuție necesitățile locuitorilor din zona degradată, selectată pentru efectuarea activităților de revitalizare urbană. În urma unui exercițiu, cetățenii au format o listă a problemelor din zonă, au fost identificate cauzele acestora și efectele negative pe care le generează. Printre cele mai prioritare se numără infrastructura de acces degradată, spațiile verzi neamenajate, precum și lipsa terenurilor de joacă pentru copii.

Pentru următoarea ședință, planificată pentru data de 6 noiembrie 2019, s-a propus elaborarea unor concepte de proiecte posibile pentru soluționarea problemelor enumerate, cu efect de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor din această zonă.    

La momentul actual, elaborarea Programului de revitaliazare urbană se află în desfășurare, iar finalizarea acestuia este preconizată pentru sfîrșitul anului curent. 

Amintim că prima ședință a Comisiei Consultative s-a desfășurat la data de 23 octombrie curent.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru