print
Au început lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic din Holercani
14.10.2020
1756 Accesări

Astăzi, 14.10.2020, a fost dat start executării lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" r-ul Dubăsari", finanțat de Uniunea Europeană.

Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în calitate de unitate de implementare, a organizat, astăzi, o ședință cu participarea tuturor factorilor implicați în realizarea proiectului, unde s-a stabilit inițierea lucrărilor prevăzute în proiect. Astfel, la șantier au fost prezenți reprezentanți ai ADR Centru, antreprenorul, responsabilul tehnic, reprezentantul autorului de proiect, consultanți ai Agenției de Cooperare internațională a Germaniei(GIZ), precum și beneficiarul final - presedintele CR Dubăsari și Directorul Liceului Teoretic Holercani.

În urma realizării lucrărilor propuse vom avea 4298,4 m² clădire renovată, 330,9 m² pereți exteriori izolați, 30,6 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 1954,8 m² planșeu izolat 1 punct terminc instalat, 30 sisteme voltaice construite, 220 m.l. conducte exterioare de care vor beneficia circa 330 persoane.

Beneficiarul a menționat în cadrul întrevederii de astăzi, că acest proiect este unul foarte așteptat și mizează pe realizarea cu succes a obiectivelor trasate.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 114 092,00 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul - SC Valdcongrup SRL, va executa lucrări privind eficiența energetică a liceului teoretic „Holercani" r-ul Dubăsari". În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, peste 330 persoane vor beneficia de condiții îmbunătățite de confort în LT Holercani, consumul de energie în LT Holercani va fi redus de la 106.7 kWh/m2/an la 93.0 kWh/m2/an și emisia de COva fi redusă. 

Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" r-ul Dubăsari" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru