print
Vizita de monitorizare la proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Ungheni”
26.11.2020
794 Accesări

Astăzi, 26.11.2020, specialiștii ADR Centru împreună cu reprezentanții GIZ au vizitat șantierul de construcție unde la moment se desfășoară lucrări de execuție a rețelei de canalizare în sectorul Dănuțeni din municipiul Ungheni. Activitățile au loc în cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni", finanțat de Uniunea Europeană.

Specialiștii au constatat că pînă în prezent au fost executați circa 3 km de rețea de canalizare gravitatională din cei 7,3 km preconizați în cadrul proiectului.

Amintim că, în urma realizării lucrărilor propuse vor fi construiți 19,66 km rețele de distribuție de apă, inclusiv 867 de branșamente în municipiul Ungheni. De asemenea, vor fi construiți 7,32 km rețea de canalizare gravitațională și 770 m rețea de canalizare sub presiune, inclusiv 507 racorduri. Alte lucrări prevăzute în proiectul de dezvoltare regională țin de construcția a 3 stații de pompare a apelor uzate. În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, peste 38 825 de cetățeni din municipiul Ungheni urmează să fie conectați la un sistem îmbunătățit și durabil de alimentare cu apă. 

Valoarea contractului de antrepriză constituie 55 043 682,14 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitățile sus-menționate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora. 

Măsura investițională „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).


#ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa 

Copyright © 2022 Agenția de Dezvoltare Regională Centru