print
Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul obiectivului regional de renovare a drumului L165 R20-Lalova și LL165
22.12.2020
1527 Accesări

Astăzi, 22 decembrie 2020, la Lalova, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea activităților desfășurate în cadrul proiectului „Reabilitarea și conectarea drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr.13". Aceste activități au fost realizate în baza contractelor de antrepriză nr.17/6-22 din 19.07.2017, nr.17/12-22 din 29.05.2020, încheiate între ADR Centru, Consiliul Raional Rezina și SRL"Genesis International".

Acest obiectiv prevede reabilitarea drumului local L165 și conectarea a 6 localități la drumul național R20 și coridorul regional R13M2-R20.  Pentru realizarea acestor lucrări din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocaţi circa 80 mln lei.

Comisia de recepţie a acceptat recepţia la terminarea lucrărilor.  În scurt timp urmează verificarea volumelor de lucrări şi organizarea recepţiei finale pentru acest obiectiv.

Astfel, cetățenii din Mincenii de Jos, Mincenii de Sus, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Lalova, Țîpova beneficiază de un drum nou lucrările căruia au fost efectuate în cadrul acestui proiect regional, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. 

Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și  reabilitate 15 podețe. Obiectivul a fost de a reabilita rețeaua de drumuri locale și regionale și a asigura accesul la cele șase localități cu potențial turistic.

Autoritățile locale îți propun ca prin implementarea acestui proiect regional de dezvoltare să asigurare o conectivitate rutieră durabilă, în condiții de siguranță și cost-eficiente pe tot parcursul anului, pentru a sprijini dezvoltarea regională și creșterea bunăstării populației.

De asemenea, aceste investiții vor reduce timpul de intervenție pentru: serviciile situații excepționale, pompieri, servicii de urgență medicală, servicii de pază de stat și particulare și servicii de dezăpezire.

Reprezentanții APL iși propun ca prin reabilitarea drumului de importanță regională să crească numărul de locuitori în cele șase localități conexe, dar și să stimuleze majorarea numărului agenților economici din această zonă.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru