print
ADR Centru a recepționat 16 cereri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare regională, în cadrul celei de-a II Etape a Apelului competitiv cu finanțare din FNDR ce urmează a fi implementate în perioada 2021-2023
23.02.2021
155 Accesări

Depunerea cererilor complete de finanțare în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) s-a încheiat luni, 22 februarie.

Comisia de evaluare a cererilor de finanțare urmează, în perioada următoare, să se întrunească pentru a evalua cele 16 cereri complete de finanțare depuse ieri la sediul ADR Centru. Evaluarea cererilor complete de finanțare și aprobarea acestora de către membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru urmează să aibă loc în conformitate cu regulamentul Apelului.

În Etapa II a Apelului au fost admise 25 din cele 39 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse în cadrul Etapei I a Apelului competitiv. La încheierea Etapei II a concursului, ADR Centru a recepționat 16 cereri complete de finanțare, conform următoarelor programe și domenii de intervenție:

 

PROGRAMUL „COMPETITIVITATE"

Domenii de intervenție 

Note conceptuale admise în Etapa II 

Cereri complete de finanțare depuse 

1.1 Valorificarea infrastructurilor de afaceri

3

1

1.2 Dezvoltarea mediului antreprenorial

0

0

1.3 Sporirea atractivității turistice

8

4

PROGRAMUL „DEZVOLTARE URBANĂ

2.3 Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice

3

2

PROGRAMUL „INFRASTRUCTURĂ REGIONALĂ"

3.1 Aprovizionarea cu Apă și Sanitație

11

9

 

TOTAL

25

16

 

 

Odată cu încheierea primei Etape a Apelului, participanții la concurs ale căror dosare au fost admise în Etapa II, au beneficiat de consultanța specialiștilor din cadrul ADR Centru, pentru a completa calitativ cererile de finanțare.

Amintim că membrii CRD Centru, în cadrul ședinței din 15.10.2020, au decis aprobarea a 25 din cele 39 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse în Etapa I a Apelului. Cele 25 de note conceptuale aprobate au fost admise în Etapa II a Apelului și urmau să fie completate și depuse până la data de 22.02.2021, ora 16.00.


Proiectele care vor trece prin toate etapele Concursului vor obține finanțare din FNDR și urmează să fie implementate în Regiunea Centru în perioada 2021-2023.
Amintim că membrii CRD Centru, în cadrul ședinței din 15.10.2020, au decis aprobarea a 25 din cele 39 de note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare regională depuse în Etapa I a Apelului. Cele 25 de note conceptuale aprobate au fost admise în Etapa II a Apelului și urmau să fie completate și depuse până la data de 22.02.2021, ora 16.00.

 

* * *

Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională a fost lansat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în luna august 2020. Pentru actualul apel de proiecte, eligibile pentru participare au fost autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile publice și alte entități de drept public, precum și entitățile de drept privat (agenți economici) și organizațiile neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Centru (Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni). Apelul competitiv are drept scop stimularea inițiativelor care contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională. 

Copyright © 2022 Agenția de Dezvoltare Regională Centru