print
Vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia
04.10.2010
2340 Accesări

La 1 octombrie 2010 a avut loc vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia. Gazda seminarului - ADR Sud în colaborare cu Consiliul Raional Cimișlia. Vizita a fost organizată de Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale. La eveniment au participat reprezentanți ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, ai Consiliilor de Dezvoltare Regională și funcționari din cadrul Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale din Moldova.

Întrunirea a avut drept scop împărtășirea experienței Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Subiectele abordate în cadrul ședinței au fost: Politica de Dezvoltare Regională în Republica Moldova, Politica de Dezvoltare Regională în Polonia, experiența Poloniei în cooperarea transfrontalieră.

Reprezentanți din partea Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia sunt:

Dl. Andrzej Gawron - funcționar din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale din Polonia a vorbit despre cooperarea transfrontalieră, cerințele și procedura de aplicare în cadrul programului de cooperare transfrontalieră și criteriile de eligibilitate. Publicul a fost informat despre programele de cooperare transfrontalieră în care a fost implicată Polonia și succesele ei în acest domeniu.

Dl. Daniel Balinski - funcționar în cadrul Direcției Coordonarea Politicilor Structurale a prezentat în linii generale politica de dezvoltare regională a Poloniei, istoricul și etapele de elaborare a Planurilor Naționale de Dezvoltare, a împărtășit din lecțiile însușite de Polonia în procesul de dezvoltare regională și a relatat despre reformele politicii de coeziune în Polonia.

Seminarul s-a finalizat cu discuții și dezbateri în privința subiectului propus.

 

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru