print
A avut loc Ședința de finalizare a componentei “Suport complementar sectorului privat” din cadrul proiectului MSPL
23.12.2015
1847 Accesări

La 18 decembrie 2015 a avut loc ședința de finalizare a componentei "Suport complementar sectorului privat" din cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" (MSPL). La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), ai Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova (CCI), ai Agenției de Cooperare Internațioanală a Germaniei (GIZ), experții Sequa, precum și reprezentanți ai sectorului privat.

În deschiderea ședinței, Valerian Bînzaru, șeful direcției generale Dezvoltare Regională (MDRC), care a fost și moderatorul evenimentului a menționat că "activitățile din subcomponenta ce ține de acordarea suportului complementar sectorului privat sunt realizate conform planului stabilit".

Alexandr Muravschi, consultantul național superior GIZ/MSPL în domeniul politicilor de dezvoltare regională și locală, a mulțumit celor implicați în activități pentru contribuția în implementarea componentei.
În cadrul evenimentului s-a discutat despre totalurile privind consolidarea capacităților sectorului privat în domeniul achizițiilor publice, beneficiile sectorului privat și suportul complementar acordat acestui sector, precum și despre rolul și misiunea Agențiilor de Dezvoltare Regională în acest sens. Totodată, participanții la discuții au făcut și o evaluare a rezultatelor ce ține de domeniul menționat și au punctat câteva idei, care vor fi luate în calcul în activitățile de viitor.
Activitățile desfășurate în componenta "Suport complementar sectorului privat" a MSPL pe parcursul perioadei 2014-2015:

  • 3 module de instruire și informare pentru operatori economici în domeniul achizițiilor publice în 9 localități ale Republicii Moldova (total 27 seminare);
  • 3 module Formare de Formatori pentru 20 reprezentanții CCI, care au implicat servicii de consultanță cu referire la pregătirea ofertelor de către operatori economici și alte aspecte procedurilor de achiziții publice relevante sectorului privat;
  • Crearea bazei de date a oparatorilor economici;
  • 2 vizite de studii și participarea la expoziție internațională Green Venture;
  • Elaborarea ghidului achizițiilor publice pentru operatori economici;
  • 3 ședințe Grupului de Lucru la nivel Național;
  • 6 ședințe Grupului de Lucru la nivel Regional.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru