Prima   -  Noutăți - Atelier de lucru desfășurat la Incubatorul de Afaceri din orașul Soroca

Atelier de lucru desfășurat la Incubatorul de Afaceri din orașul Soroca

   
08.11.2010   2792 Accesări  

 

La 5 noiembrie 2010, a avut loc atelierul de lucru a reprezentanților Instituțiilor Superioare de Învățămînt din R.Moldova, pentru informare și colaborare cu Incubatorului de Afaceri din orașul Soroca, creat în cadrul Proiectului ,,Entrance 2 your Business", finanțat de către Guvernul Norvegiei, implementat în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului IMM și Consiliul Raional Soroca.

Este de menționat că, Incubatorul de afaceri din Soroca este o instituție ce susține antreprenorii cu idei și planuri de afaceri viabile, oferindu-le șansa de a le realiza într-un mediu potrivit. Companiile găzduite de IAS beneficiază de spații de producere sau oficii la preț redus, suport financiar la achiziționarea echipamentului, consultanță și instruire antreprenorială din partea experților locali și internaționali, costuri de administrare reduse, prin utilizarea în comun a serviciilor personalului tehnic al IAS, alte facilități și avantaje. 

Companiile au fost selectate drept urmare a concursului desfășurat în mai multe etape, coordonat de Proiectul Entranse 2 Your Business, ODIMM și autoritățile locale din Soroca. Aproximativ jumătate din antreprenorii acceptați au inițiat afacerea în ultimele luni, restul fiind companii cu istorie scurtă de activitate și companii mici, care se reprofilează sau își extind aria de activitate în domenii noi.

      La moment, IAS găzduiește 17 companii, care oferă peste 80 de locuri noi de muncă, fiind specializate în: confecționarea hainelor, prelucrarea sticlei, producerea mobilei de sticlă, producerea furajului granulat, producerea ferestrelor, prestarea serviciilor juridice, de arhitectură, de contabilitate, organizare a evenimentelor și festivităților, oferire a serviciilor fotografice și de publicitate.

Din partea Agenției de Dezvoltare Regională Centru  la invitația Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM au participat Ungureanu Eduard și Brăguța Aurelia.