Prima   -  Noutăți
Noutăți
FOR DE PARTENERIAT în cadrul Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova - Ucraina
Cancelaria de Stat, în calitate de Autoritate Națională, în colaborare cu proiectul de suport pentru Cooperare teritorială din cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC), finanțat de UE, are deosebita plăcere de a vă invita să participați la Forurile de parteneriat în cadrul Programului de cooperare teritorială Republica Moldova-Ucraina
31.12.2013   1832 Accesări   
ADR Centru - ANGAJEAZĂ!!!
Funcția vacantă: Specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor
27.12.2013   2160 Accesări   
   
Planul de activitate și devizul de cheltuieli al ADR Centru pentru 2014 au fost aprobate
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au întrunit în ultima ședință din acest an membrii Consiliului Regional de Dezvoltare Centru (CRD Centru).
24.12.2013   2026 Accesări   
În anul 2014 mijloacele financiare din FNDR vor crește cu circa 4 mln lei
Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a decis, vineri, în ce domenii vor fi direcţionate mijloacele financiare ale Fondului Național de Dezvoltare Regională (FNDR) în anul viitor. Astfel, în anul 2014 FNDR va constitui circa 195 de milioane de lei, cu patru milioane mai mult decât anul curent.
23.12.2013   1694 Accesări   
   
La Nisporeni a fost construit un poligon pentru deșeurile menajere solide
Ieri, 19 decembrie, la Nisporeni a avut loc recepția finală a construcției poligonului pentru deșeurile menajere solide implementat de ADR Centru.
20.12.2013   2011 Accesări   
Audieri publice pe tema Programelor Regionale Sectoriale în domeniile Managementul Deșeurilor Solide și Eficiența Energetică a Clădirilor Publice
Autoritățile publice locale (APL) din Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC) s-au întrunit astăzi, 19 decembrie, la Ialoveni, pentru a se informa și a pune în discuție Programele Regionale Sectoriale (PRS) în domeniile Managementul Deșeurilor Solide (MDS) și Eficiența Energetică a Clădirilor Publice (EECP).
19.12.2013   1065 Accesări   
   
În anul 2014 colaborarea moldo-polonă în dezvoltarea regională va avea continuitate
Jolanta Chelminska, voevod al Voievodatului Lodz, Polonia și Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au discutat, în după amiaza zilei de ieri, despre relația de colaborare moldo-polonă în vederea promovării dezvoltării regionale în țara noastră. Discuțiile au avut loc în cadrul unei vizite de curtoazie efectuată de oficialul din Polonia la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
19.12.2013   1609 Accesări   
Soluții tehnologice și de proiectare în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC)
Astăzi, la Ialoveni, Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) în parteneriat cu compania Construct & Distribuție SRL s-a desfășurat seminarul "Soluții tehnologice și de proiectare în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare (AAC)".
17.12.2013   1807 Accesări   
   
INVITAȚIE LA ȘEDINȚA CRD CENTRU
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenţia de Dezvoltare Regională Centru Vă invită la şedinţa ordinară a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, care se va desfășura la 24 decembrie 2013, cu începere de la ora 10.00, în sediul Consiliului Raional Ialoveni (sala de ședințe, etajul II), or. Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33.
13.12.2013   1812 Accesări   
Conferința Internațională Promovarea Cooperării Teritoriale în Țările Parteneriatului Estic
Astăzi, la Chișinău s-a desfășurat Conferința Internațională Promovarea Cooperării Teritoriale în Țările Parteneriatului Estic: Programul de Cooperare Teritorială Moldova-Ucraina, organizată de către Programul de Susținere a Cooperării Teritoriale a Parteneriatului Estic (EaPTC).
12.12.2013   1610 Accesări   
   
Amenajarea teritoriului și dezvoltarea regională vor fi integrate într-un singur cadru de planificare
Experți din Franța și România vor susține autoritățile publice locale din țara noastră să integreze amenajarea teritoriului și dezvoltarea regională într-un singur cadru de planificare. Astfel, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Academiei de Administrare Publică, ai altor autorități publice centrale de specialitate și APL de nivelul I și II s-au reunit în cadrul unui seminar pentru a prelua experiența experților europeni și a o adapta condițiilor social-economice din țara noastră.
11.12.2013   1528 Accesări   
ADR Centru - ANGAJEAZĂ!!!
ANUNȚprivind organizarea Concursului pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru
11.12.2013   1791 Accesări   
   
Reprezentanți ai Ambasadei Suediei în vizită la ADR Centru
Astăzi, 10 decembrie, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a găzduit o delegație formată din mai mulți oficiali străini interesați de procesul de dezvoltare regională și de proiectele implementate în regiunea noastră.
10.12.2013   1876 Accesări   
Peste 40 de reprezentanţi ai APL, instruiţi să comunice despre descentralizare
Chișinău, 25 noiembrie: Reforma de descentralizare este una dintre cele mai complexe reforme care se realizează în Republica Moldova, iar implicarea autorităților locale în comunicarea despre descentralizare este un factor crucial pentru succesul reformei. La această concluzie au ajuns participanții la atelierul de instruire privind comunicarea despre descentralizare, desfășurat la 21-22 noiembrie, la Vadul lui Vodă.
10.12.2013   1638 Accesări   
   
APL-urile din Moldova vor continua să beneficieze de suportul experților polonezi în implementarea proiectelor și atragerea investitorilor străini
Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova, cu sediul la Ialoveni, va beneficia în anul 2014 de suport financiar prelungit din partea Poloniei. Astfel, Centrul va putea să acorde în continuare sprijin autorităților locale și ONG-urile din țara noastră în promovarea implementării unor proiecte și atragerea eventualilor finanțatori.
10.12.2013   1081 Accesări   
Polonia va susține în continuare dezvoltarea regională din Republica Moldova
Excelența Sa, Artur Michałski Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova a comunicat că Guvernul Poloniei va susține în continuare Republica Moldova în implementarea politicilor de dezvoltare regională și în parcursul său european. Oficialul a discutat cu ministrul Marcel Răducan despre colaborarea moldo-poloneză, astăzi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).
06.12.2013   1604 Accesări   
   
Buletin electronic al ADR Centru pentru luna noiembrie
Vezi în : româna   06.12.2013   196 Accesări    ADR Centru  // 3956.736 Kb  
Consultarea publică a Programelor Regionale Sectoriale MDS și EE în Regiunea de Dezvoltare Centru
Programele Regionale Sectoriale (PRS) reprezintă un instrument operațional în planificarea regională cu menirea de a spori capacitatea APL în elaborarea proiectelor regionale durabile şi crearea condiţiilor pentru dezvoltarea fluxului de proiecte în domeniile Eficiența Energetică a Clădirilor Publice și Managementul Deșeurilor Solide (MDS). PRS incorporează necesitățile de dezvoltare în Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC), respectându-se conformitatea acestora cu politicile sectoriale, practicile existente și cadrul strategic relevant.
04.12.2013   2024 Accesări   
   
Prioritățile asistenței UE pentru perioada 2014-2017
Pirkka Tapiola Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a discutat cu Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor despre oportunitățile de colaborare în domeniul dezvoltării regionale și prioritățile de asistență pentru perioada 2014-2017
04.12.2013   1685 Accesări   
Invitație la conferință!
Pe 12 decembrie 2013 reprezentanții ministerelor și departamentelor, autorităților regionale, autorităților publice locale, organizațiilor societății civile din Republica Moldova precum și regiunile de frontiera din Ucraina se vor adunat la Chișinău pentru a discuta despre prioritățile de cooperare teritorială în carul Conferinţei Regionale "Consolidarea cooperării teritoriale a țărilor Parteneriatului Estic: Programul de cooperare teritorială Republica Moldova - Ucraina".
04.12.2013   1635 Accesări   
   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 »»